Menü Bezárás

Tarkabarka gyümölcskenyér

A gyümölcskenyér a téli időszak egyik nagy kedvence, hiszen könnyen elkészíthető, látványos, és még rendkívül finom is. Az alábbi recept azoknak is segítségére lehet, akik most először készítenének ilyen finomságot.

(Forrás: pixabay.com / pixel1)

Hozzávalók

½ csésze (75 gramm) mazsola
½ (120 ml) csésze édes vörösbor
6 nagy tojás, szétválasztva
16 evőkanál szoba-hőmérsékletű vaj
1 és fél csésze (300 gramm) cukor
2 csésze (250 g) finomliszt
1 teáskanál só
1 csésze (100 gramm) apróra vágott dió
2 csésze (450 gramm) vegyes kandírozott gyümölcs

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
Keverjük össze egy kis tálban a mazsolát és a vörösbort, és hagyjuk 10 percig benne pihenni.
Egy közepes tálban elektromos kézi mixerrel verjük fel a tojásfehérjét, majd tegyük ezt félre.
Egy nagy tálban kézi mixerrel dolgozzuk össze a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a tojásfehérjéket. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a sót, és dolgozzuk egybe.
Egy spatulával forgassuk bele ebbe a mazsolát, diót és gyümölcsöket, s végezetül óvatosan a felvert tojásfehérjéket is.
Töltsük a tésztát egy 23×13 centiméteres formába, majd süssük 2 és negyed, vagy kettő és fél óráig. Teszteljük tűpróbával, hogy jó-e már a süti.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek