Menü Bezárás

Puffasztott rizses, csokicseppes kekszek

Amennyiben a hagyományos csokis kekszek már kezdenek kissé unalmassá válni, mindig van lehetőség valamivel feldobni a jól megszokott receptet. Ez a puffasztott rizses, omlós-ropogós keksz például tökéletes felüdülést nyújthat azok számára, akik úgy érzik, elérkezett az ideje annak, hogy kipróbáljanak valami újdonságot.

(Forrás: pixabay.com / won seo park)

Hozzávalók (24 darabhoz):

  • 1 és negyed csésze (155 gramm) finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • Fél teáskanál sütőpor
  • Fél teáskanál szódabikarbóna
  • 14 evőkanál szoba-hőmérsékletű vaj (nem sós)
  • Fél csésze + egy kevés (110 gramm) világos barna cukor
  • Fél csésze (100 gramm) fehér cukor
  • 1 nagy tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 és negyed csésze (40 gramm) ropogós puffasztott rizs
  • Fél csésze félédes csokicsepp vagy csokidarabok
  • Fél csésze vajkaramell-csepp vagy vajkaramell darabok
  • 1 csésze (100 gramm) zabpehely
  • Tengeri só a kekszek tetejére

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, eközben béleljünk egy tepsit sütőpapírral.
  2. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, sót, sütőport és szódabikarbónát.
  3. Egy nagy tálban keverjük habos állagúvá a vajat, a barna cukrot, valamint a fehér cukrot, majd adjuk hozzá a tojást és a vaníliakivonatot is, és keverjük össze alaposan.
  4. Fokozatosan keverjük össze a két tál tartalmát, de ügyeljünk rá, hogy ne keverjük túl.
  5. Ezután forgassuk a tésztába a puffasztott rizst, a csokicseppeket, a vajkaramell-darabokat és a zabot.
  6. Takarjuk le a tálat egy fóliával, majd pedig tegyük a tésztát 30 percre a mélyhűtőbe.
  7. Formázzunk kis labdákat a tésztából, majd tegyük őket egymástól távolabb a sütőpapírra.
  8. Süssük őket kb. 10 percig, amíg aranybarnák lesznek.
  9. Tálalás előtt hagyjuk lehűlni a kekszeket nagyjából egy percig, s végezetül szórjuk meg éppen egy csipet sóval a tökéletes ízharmóniáért, egyszersmind dekorációként.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek