Menü Bezárás

Lisztmentes csokis-mandulás torta

Talán hihetetlennek tűnik, de valójában akár liszt nélkül is készíthetünk igazán tetszetős csokoládétortát. A desszert ízvilágát pedig nagyszerűen kiegészíti a hozzáadott mandula!

(Forrás: pixabay.com / skeeze)

Hozzávalók:

• 200 gramm hámozott mandula
• 200 gramm félédes csokoládé
• 150 gramm vaj
• 150 gramm cukor
• 4 tojás
• 1 csipet só

Elkészítés:

1. Vajazzunk ki egy 20-23 centiméteres kör alakú, levehető aljú tortaformát, majd melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Egy robotgéppel dolgozzuk apróra a mandulát.
3. Olvasszak fel a csokit és a vajat víz felett, majd picit hagyjuk lehűlni.
4. Válasszuk el a tojások fehérjét és sárgáját.
5. A sárgáját keverjük össze 100 gramm (kb. fél csésze) cukorral és sóval, amíg sűrűbb, világos sárga masszát nem kapunk. Ehhez adjuk hozzá a csokit és a mandulát.
6. Verjük habbá a tojásfehérjét, és közben adjunk hozzá 50 gramm cukrot. Ezután óvatosan forgassuk bele a csokis masszába.
7. Töltsük a tortaformába a tésztát, és süssük 30-40 percig. (Ha tudjuk, hogy a tortaforma „szivárog”, az aljára kívülről helyezzünk alufóliát körben úgy, hogy a réseket és pontatlanságokat elfedje.)

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek