Menü Bezárás

Így készíthetünk aszalt gyümölcslapocskákat

Napjainkban már szinte bármilyen friss gyümölcshöz, zöldséghez hozzájuthatunk az üzletekben télen is, ha azonban valamiért túl sokat vettünk volna egy-egy gyümölcsből, nem érdemes a túlérett „példányokat” sem kidobni. Egyebek mellett egészséges nassolni valóként aszalt gyümölcslapocskák formájában hasznosíthatjuk őket. Igaz, ha nem szeretnénk, hogy sokáig menjen a hűtő, akkor jobb nem is nekilátni az aszalványoknak… 

Érdemes lehet egyszerre több adagot sütni, hogy ne menjen sokáig csupán egy kevés aszalványért a sütő (Forrás: pixabay.com / )

Almás gyümölcslap

Az almaízű gyümölcslaphoz 2 darab megpucolt és felkockázott zöld almára, valamint 2 evőkanál mézre lesz szükségünk. Az elkészítéshez először turmixoljuk össze a mézet és az almákat, majd egy lábasban melegítsük 5-7 percen át – ha jó már, akkor a közepén elválasztott almapép nem folyik össze. Helyezzük a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süssük 80 fokon 6 órán át a sütőben. Ezután tetszés szerint felszeletelhetjük a kész aszalványt.

Sütőtökös aszalványlap

A sütőtökös aszalványlap elkészítése a fentiekhez kísértetiesen hasonló, de még a lábasban történő melegítésre sincsen szükség. A hozzávalók itt 285 gramm sütőtökpüré, negyed-negyed teáskanál szegfű, őrölt gyömbér, szerecsendió, illetve fahéj, továbbá 220 gramm sötét barna cukor.

Szőlős gyümölcslap

A szőlős változatot az almásnál valamivel hosszabb ideig, mintegy negyed óráig kell a lábasban melegíteni, ezen felül az elkészítés megegyezik a fentiekkel. A hozzávalók: 565 gramm lila szőlő, 2 evőkanál citromhéj, 1 teáskanál citromlé, valamint 3 evőkanál méz.

Vörösáfonyás gyümölcslap

Ez a recept sem igényel lábasban történő melegítést, a hozzávalók pedig 285 gramm friss vörösáfonya, 1 teáskanál citromlé, 2 teáskanál reszelt citromhéj és 170 gramm juharszirup, esetleg méz.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek