Hirdetés

Rém egyszerű „müzli-muffinok”

Sokan szeretik a napot egy tál kiadós müzlivel kezdeni, ami azonban egy idő után némileg unalmassá válhat. Ha azonban továbbra sem szeretne lemondani valaki a napindító müzliadagjáról, izgalmasabbá teheti például úgy is, hogy minimális munkával kis muffinszerű sütiket varázsol belőlük. Lent olvasható, hogyan!

(Forrás: pixabay.com / shannonlee)

Hozzávalók (kb. 12 darab muffinhoz):

  • 2 nagy tojás
  • 1 csésze (255 gramm) almapüré
  • Fél csésze (140 gramm) görög joghurt
  • 2 csésze (120 ml) tehén- vagy növényi tej
  • Fél csésze (170 g) juharszirup, esetleg méz, vagy cukor
  • 2 evőkanál vaníliakivonat
  • 3 csésze + 2 evőkanál (240 g) zabpelyhes müzli, elosztva
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • Olaj, margarin vagy vaj a forma kivajazásához.

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, illetve vajazzunk ki egy tizenkettes muffinformát.
  2. Egy nagy tálban verjük fel a tojást, majd keverjük bele az almapürét, a joghurtot, a tejet, a mézet/juharszirupot és a vaníliát.
  3. Adjunk hozzá 3 csésze müzlit, aztán a sót és sütőport is, és keverjük össze alaposan az egészet.
  4. Helyezzük a tésztát a formákba, majd szórjunk mindegyik tetejére egy kevés müzlit.
  5. Süssük 20-25 percig, és el is készült – a hűtőben néhány napig még tárolható is.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés