Hirdetés

Fűszeres körtés galette

Ősszel és télen, amikor odakinn minden egyre egyhangúbbá és hidegebbé válik, mi sem hozhat nagyobb felüdülést az étkezéseinkbe, mint a gazdag, fűszeres ízvilág és a frissen sült, forró desszertek – amelyek egyike a nagyon egyszerűen elkészíthető fűszeres körtés galette is.

(Forrás: pixabay.com / Kateřina Fialová )

Hozzávalók:

  • 1 csésze cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • Fél teáskanál őrölt kardamom
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • Negyed teáskanál szegfűszeg
  • 4 közepes méretű körte
  • 1 adag előre elkészített pitetészta
  • 1 nagy tojás
  • 1 teáskanál barna cukor a tészta dekorálásához
  • Ízlés szerint vaníliafagyi a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, illetve béleljünk egy tepsit sütőpapírral.
  2. Keverjük össze egy kis tálban a cukrot és a fűszereket.
  3. Vágjuk csíkokra a körtéket úgy, hogy előbb kettévágjuk, illetve kimagozzuk őket, majd helyezzük őket a külső részükkel felfelé a pitetésztára, és gondosan fűszerezzük be mindet. A pite szélein hagyjunk kb. 2 centiméteres helyet, amelyet hajtogassunk aztán fel.
  4. Kenjük meg a felvert tojással a pite szélét, és szórjuk meg a barna cukorral.
  5. Süssük az egészet 25 percig, amíg aranybarna nem lesz a tészta.
  6. Tálaljuk forrón, igény szerint fagylalttal.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés