Hirdetés

Egyszerűen elkészíthető sütőtök pite

A sütőtök pite különösen kellemes desszert lehet a hűvösebb, esős őszi napokon a fűszeres ízével és a kellemesen krémes állagával, de természetesen az év bármely szakában gyorsan fogy, hiszen nagyon ízletes csemege…

(Forrás: pixabay.com / skeeze)
(Forrás: pixabay.com / skeeze)

Hozzávalók:

• 1 csomag fagyasztott pitetészta
• 1,5 csésze + 2 evőkanál író, esetleg tej (két részre osztva)
• 420 gramm sütőtök püré
• ¾ csésze cukor
• 2 teáskanál őrölt fahéj
• ½ csésze só
• 1 teáskanál vanília kivonat
• 2 nagy tojás
• 1 nagy tojássárgája

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, Eközben helyezzünk egy kinyújtott pitetésztát egy kb. 23 cm átmérőjű, kerek, fém piteformába úgy, hogy a maradék tésztát nyomkodjuk az oldalára, s ha még mindig van tészta, abból formázzunk a tetejére egy kis „fodrot”. Ecsettel kenjünk kb. 1 evőkanál írót a pitetészta szélére, majd szurkáljuk meg egy villával a tészta alját és oldalát néhányszor. Ezután béleljük sütőpapírral, helyezzünk bele pitesúlyt, és süssük 15 percig.
  2. Keverjük össze a sütőtök pürét és a maradék összetevőket egy nagy tálban, majd töltsük ezt a pitetésztába (amiből eddigre természetesen eltávolítottuk a sütőpapírt és a pitesúlyt.)
  3. Süssük az egészet további 10 percig, majd csökkentsük a sütő hőmérsékletét 165 fokra, s így süssük további 35-40 percig, amíg a töltelék kicsit fel nem „puffad”, és szilárdabbá nem válik. Ezután hagyjuk hűlni egy órát, majd ha marad belőle, azt további egy, esetleg két napig még a hűtőben tárolhatjuk.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés