Hirdetés

Sütőtökös fánkgolyók

Késő ősszel és télen az egyik legkönnyebben elérhető, egészséges és rostban gazdag finomság a sütőtök, de már most is többfelé elérhető, ráadásul ilyenkor kifejezetten nagy népszerűségnek is örvend ez az alapanyag. Nézzünk hát egy finom fánkot, amely sütőtökkel készül!

 (Forrás: pixabay.com / Couleur)
(Forrás: pixabay.com / Couleur)

Hozzávalók (8-10 darabhoz)

  • 2 csésze liszt
  • ¾ csésze cukor
  • 2 evőkanál sütőpor
  • 2 evőkanál sütőtökpite-fűszerkeverék
  • 1 evőkanál só
  • 1 és ¼ csésze sütőtök püré
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • Olaj a sütéshez
  • Újabb ¾ csésze cukor + 3 evőkanál fűszerkeverék a forgatáshoz

Elkészítés:

  1. Keverjük össze egy nagy tálban a lisztet, cukrot, sütőport, fűszert és sót, majd egy másikban a sütőtökpürét, tojást és vajat. Ezután keverjük össze alaposan a két tál tartalmát.
  2. Melegítsük elő az olajat egy nagyobb lábasban 160 fokra.
  3. Eközben formáljunk a tésztából kis golyókat, majd süssük őket 4-5 percig, olykor szükség esetén megforgatva.
  4. Kivéve törölgessük le a fánkokról az olajat egy papírtörlővel, majd forgassuk meg egyenként őket a fűszeres cukorban.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés