Hirdetés

Édes, töltött levelestészta-batyuk

Az alábbiakban néhány tipp következik arról, mi mindennel lehet érdemes megtölteni a készen kapható levelestészta-lapokat, ha éppen valami gyors finomságra vágyunk!

(Forrás: pixabay.com / Niborobin)
(Forrás: pixabay.com / Niborobin)

Hozzávalók:

¼ csésze liszt (a nyújtáshoz)
2 leveles tészta lap (fagyasztott)
1 tojás + 1 evőkanál tej/víz a tészta lekenéséhez

Az epres változathoz:

¼ csésze puha krémsajt
1 evőkanál cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
4 felvágott eper, amit a fentiekből kikevert krémre kell helyezni

A bogyós töltelékhez:

⅓ csésze málna
⅓ csésze áfonya
1 evőkanál cukor
½ evőkanál citromlé
½ evőkanál citromhéj

A csokis-banános verzióhoz:

¼ csésze csokis mogyorókrém
1 felszeletelt banán

Az almás töltelékhez:

½ zöld alma megpucolva és felszeletelve
1 evőkanál barna cukor
⅛ evőkanál fahéj

Dekoráció a sütemény tetejére (összekeverve):

1 csésze porcukor
1 evőkanál tej
¼ teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

1. Nyújtsuk ki a tésztalapokat kb. 23×30 cm-es lapokká, ezek egyikét helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
2. Sorban helyezzük a fenti töltelékeket a lapra, vagy ha csak egyfélét csinálunk, akkor azt osszuk el nyolcfelé a tésztán.
3. Helyezzük a másik lapot a tésztára, majd válasszuk el azokat kis „batyukká”, miután összenyomkodjuk a tésztát ott, ahol az egyes batyuk szélei vannak.
4. Villával nyomkodjuk be az egyes batyuk széleit, aztán kenjük meg őket a tejjel elkevert tojással.
5. Süssük a sütiket 200 C°-on, kb. 25 percig, majd ha kivettük őket, dekoráljuk az egyes batyukat a cukros krémmel.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés