Hirdetés

Vaníliás fagyi kesudióval – egy 100 százalékban vegán nyári finomság

Egy fagylaltkészítőgép és néhány ízletes hozzávaló felhasználásával finom vegán vaníliás fagylalt készíthető – s hogy hogyan, az az alábbiakból kiderül.

(Forrás: pixabay.com / Aline Ponce)
(Forrás: pixabay.com / Aline Ponce)

Hozzávalók:

  • 3 csésze kesudió
  • ¼ csésze víz
  • 1 és ¼ csésze cukor
  • 4 evőkanál kakaóvaj
  • 4 evőkanál kókuszolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 csésze kókusztej
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 vaníliabab

Elkészítés:

  1. Helyezzük a kesudiót egy nagy tálba, és adjunk hozzá épp annyi vizet, ami elfedi a szemeket. Takarjuk le a tálat egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk ázni éjjelre, eközben éjszakára tegyük a hűtőbe a fagylaltgép tálját.
  2. Másnap a kesudiókat a vízzel együtt töltsük egy robotgépbe, és dolgozzuk el annak segítségével először alacsony, majd fokozatosan magasabb fokozaton, nagyjából 40 másodpercig. Szűrjük a masszát egy nagy tálba.
  3. Tegyünk félre a fagyihoz 240 ml (1 csésze) kesutejet, a fennmaradó részt akár egy hétig tárolhatjuk ezután más célokra, vagy újabb adag fagyihoz.
  4. Egy kis lábasban, közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett melegítsük folyamatosan – kb. 2 percig – a vizet és a cukrot, aztán adjuk hozzá a kakaóvajat, a kókuszolajat és a sót is. Vegyük le a lábast a tűzről.
  5. Egy robotgépben dolgozzuk egybe a kesu és a kókusztejet, majd pedig a cukrot is. Ezt a masszát töltsük egy nagy fémtálba, és keverjük el a vaníliakivonattal, majd a vaníliamagokkal. Tegyük a mélyhűtőbe az egészet egy órára, majd pedig helyezzük egy órára a fagylaltgépbe.
  6. Ezután helyezzük az elkészült fagyit néhány órára a mélyhűtőbe, mielőtt elfogyasztanánk.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés