WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (6768) ORDER BY t.name ASC

Vaníliás fagyi kesudióval – egy 100 százalékban vegán nyári finomság | tejbepapi
Menü Bezárás

Vaníliás fagyi kesudióval – egy 100 százalékban vegán nyári finomság


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Egy fagylaltkészítőgép és néhány ízletes hozzávaló felhasználásával finom vegán vaníliás fagylalt készíthető – s hogy hogyan, az az alábbiakból kiderül.

(Forrás: pixabay.com / Aline Ponce)
(Forrás: pixabay.com / Aline Ponce)

Hozzávalók:

 • 3 csésze kesudió
 • ¼ csésze víz
 • 1 és ¼ csésze cukor
 • 4 evőkanál kakaóvaj
 • 4 evőkanál kókuszolaj
 • 1 teáskanál só
 • 1 csésze kókusztej
 • 1 teáskanál vanília kivonat
 • 1 vaníliabab

Elkészítés:

 1. Helyezzük a kesudiót egy nagy tálba, és adjunk hozzá épp annyi vizet, ami elfedi a szemeket. Takarjuk le a tálat egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk ázni éjjelre, eközben éjszakára tegyük a hűtőbe a fagylaltgép tálját.
 2. Másnap a kesudiókat a vízzel együtt töltsük egy robotgépbe, és dolgozzuk el annak segítségével először alacsony, majd fokozatosan magasabb fokozaton, nagyjából 40 másodpercig. Szűrjük a masszát egy nagy tálba.
 3. Tegyünk félre a fagyihoz 240 ml (1 csésze) kesutejet, a fennmaradó részt akár egy hétig tárolhatjuk ezután más célokra, vagy újabb adag fagyihoz.
 4. Egy kis lábasban, közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett melegítsük folyamatosan – kb. 2 percig – a vizet és a cukrot, aztán adjuk hozzá a kakaóvajat, a kókuszolajat és a sót is. Vegyük le a lábast a tűzről.
 5. Egy robotgépben dolgozzuk egybe a kesu és a kókusztejet, majd pedig a cukrot is. Ezt a masszát töltsük egy nagy fémtálba, és keverjük el a vaníliakivonattal, majd a vaníliamagokkal. Tegyük a mélyhűtőbe az egészet egy órára, majd pedig helyezzük egy órára a fagylaltgépbe.
 6. Ezután helyezzük az elkészült fagyit néhány órára a mélyhűtőbe, mielőtt elfogyasztanánk.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (612, 865, 1017, 1491, 2073, 2669, 2815, 3129, 5703) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek