Hirdetés

Egyszerűen, sütés nélkül elkészíthető granola-pite

Ezt a frissítő, gyümölcsös finomságot anélkül elkészíthetjük, hogy be kellene kapcsolni a sütőt, így aztán a nagy melegben tökéletes választás lehet!

(Forrás: pixabay.com / Genevieve Belcher)
(Forrás: pixabay.com / Genevieve Belcher)

Hozzávalók (6 adaghoz):

  • 5 csésze granola (120 g)
  • ¾ csésze olvasztott kókuszolaj (180 g)
  • 1 evőkanál dermedt kókuszolaj
  • 1 csésze felszeletelt eper + amennyit a díszítésre szánunk (150 g)
  • 1 csésze szeder (150 g)
  • 1 csésze málna + amennyit a díszítésre szánunk (125 g)
  • 1 csésze áfonya (100 g)
  • ½ csésze cukor (100 g)
  • ½ csésze + 3 evőkanál víz (120 ml)
  • 2 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítés:

  1. Egy robotgépben aprítsuk egészen picire a granolát, majd keverjük össze az olvasztott kókuszolajjal. Nyomkodjuk ezt a masszát egy – a szilárd kókuszolajjal kivajazott –, 23 centiméteres kör formájú piteformába, és tegyük a hűtőbe egy órára.
  2. Eközben keverjük össze az epret, szedret, málnát, áfonyát, cukrot, citromlét és fél csésze vizet egy közepes méretű lábasban, majd főzzük 4-5 percig.
  3. Egy kis tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt a megmaradt 3 evőkanál vízzel, majd helyezzük ezt a gyümölcsös szószba, és főzzük azt újabb 2 percre. Ezután vegyük le a lábast a tűzről, és hagyjuk hűlni 5 percig.
  4. Ezután töltsük a szószt a hűtőből kivett pita alapra, majd tegyük vissza újabb legalább egy órára, mielőtt tálalnánk.
  5. Tálalás előtt díszítsük friss gyümölcsökkel.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés