Menü Bezárás

Áfonyás energiaszelet magvakkal és csokoládéval

Ha szeretnénk egy könnyen magunkkal vihető nasit készíteni, nekiláthatunk akár ezeknek az ízletes áfonyás energiaszeleteknek is – olyan csemegék felhasználásával, mint például a dió, a csokoládé, vagy éppen a mandula. A végeredmény pedig még nagyszerűbb lesz, mint ezek a finomságok külön-külön…

(Forrás: pixabay.com / Christopher Chilton )
(Forrás: pixabay.com / Christopher Chilton )

Hozzávalók (16 energiaszelethez)

  • 1 csésze (140 g) mandula

  • 1 csésze (100 g) dió

  • 2 ½ csésze (425 g) kimagozott és apróra vágott datolya

  • 1 teáskanál só

  • ½ csésze (120 ml) víz

  • 1 ½ csésze (45 g) puffasztott barnarizs

  • 1 ½ csésze (150 g) zabpehely

  • ½ csésze (50 g) aszalt áfonya

  • ½ evőkanál fahéj

  • 3 csésze (510 g) apróra vágott fekete csoki

  • 2 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk egy tepsit sütőpapírral.

  2. Helyezzük a mandulát és a diót a tepsire, és pirítsuk 10-15 percig, majd hagyjuk hűlni 20 percig, és aprítsuk fel őket.

  3. Egy robotgépben daráljuk össze a datolyát, a sót és a vizet, majd ezt tegyük egy nagy tálba, és keverjük el a puffasztott rizzsel, zabbal, aszalt áfonyával és fahéjjal. Adjuk hozzá a diót és mandulát is.

  4. Az egészet helyezzük egyenletesen a tepsire, majd tegyük 30-45 percre a fagyasztóba.

  5. Egy nagy tálban keverjük össze a csokit és a kókuszolajat, és olvasszuk őket egybe. Öntsük a csoki 2/3-át a már megdermedt „energiaszeletre”, és egyenletesen kenjük el rajta. Ezután tegyük újabb 10 percre a hűtőbe a szeletet.

  6. Ha a csoki megdermedt, öntsük a szelet másik felére a megmaradt csokit, majd helyezzük ismét 10 percre a hűtőbe.

  7. Miután mindezzel megvagyunk, vágjuk 16 szeletre a kész lapot.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek