Menü Bezárás

Látványos „almás pite stílusú” tacók

Feltehetnénk a kérdést, hogy a jól bevált almás pitét is lehet-e még tovább variálni – és amikor már azt hinnénk, nem bújtathatjuk új köntösbe ezt a nagyszerű finomságot, kiderül: mégis! Példa erre az almás pite ihlette tacók esete is, amelyek elkészítése ráadásul nem is igényel túl nagy fáradságot…

(Forrás: pixabay.com / Hans Braxmeier)
(Forrás: pixabay.com / Hans Braxmeier)

Hozzávalók (kb. 14 adaghoz)

• 4 darab alma
• ½ citrom leve
• 2 evőkanál vaj
• ¼ csésze (50 g) cukor
• ½ teáskanál fahéj
• ¼ teáskanál szerecsendió
• 2 nagy tortilla lap
• ¼ csésze (60 g) olvasztott vaj

+ A fahéjas cukorhoz 50 gramm cukor és ½ evőkanál fahéj; a tálaláshoz karamellszósz és vaníliafagyi.

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. A megpucolt almákat tegyük egy nagy tál vízbe, amelybe tegyünk citromlét is (ez akadályozza meg, hogy megbarnuljon az alma). Egyesével szeleteljük fel az almákat.
3. Olvasszuk fel a vajat közepes láng felett egy közepes méretű lábasban, majd adjuk hozzá az almát és a cukrot, szerecsendiót, valamint a fahéjat is. Folyamatos kevergetés mellett főzzük kb. 10 percig, majd vegyük le a lábast a tűzről.
4. Ezután nekiláthatunk a tészta megformázásának: kiszúróformával készítsünk 14 kisebb kört a nagyobb tortillalapokból.
5. Ezeket a kis köröket kenjük olvasztott vajjal, majd szórjuk meg fahéjas cukorral, és helyezzük az aljával felfelé lévő muffinforma kiálló részei közé.
6. Süssük őket így 10 percig, majd hagyjuk lehűlni kissé.
7. Kanalazzunk a mini tacókba az almás keverékből, majd tálaljuk őket vaníliafagyival, karamellszósszal.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek