Menü Bezárás

Fondü almában? Miért ne?!

A fondü a mindenféle találkozások – randik, gyerekzsúrok, baráti összejövetelek – egyik kedvenc csemegéje, ami nem is csoda, hiszen kevés étel tudja utánozni azt a „közösségi élményt”, amelyet a fondük nyújtanak azáltal, hogy mindenki egy tálba mártja a nála lévő falatot. A népszerű csokoládé- és sajtfondük helyett azonban lentebb egy igazi különlegesség, karamell-alma fondü receptje ismerhető meg.

(Forrás: pixabay.com / Marco Roosink)
(Forrás: pixabay.com / Marco Roosink)

Hozzávalók:

  • 4 szép nagy gála alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • ¼ csésze dió (összevágva)

A karamellás fondühoz

  • 1 csésze barna cukor
  • ½ csésze vaj
  • ¼ csésze tej
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

  1. Melegítsük egy lábasban a cukrot, vajat és tejet, amíg fel nem forr, és a massza sűrűvé nem válik, majd vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a vaníliakivonatot.
  2. Vágjuk le, és tegyük félre az almák tetejét. Ezután szedjük ki a belsejüket úgy, hogy sehol se vékonyodjon el nagyon a gyümölcs „fala”.
  3. A kiszedett almakockákat/almagömböket tegyük egy tálba, és öntsük rá a citromlét.
  4. Töltsük a kivájt almákba a szószt, majd a tetejére szórjunk diót.
  5. Fogpiszkálókkal mártogathatjuk az almadarabokat a szószba.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek