Menü Bezárás

Zabpelyhes kekszek

A zabpehellyel változatosabbá tehetjük az étkezéseinket, kezdve a reggelitől, a főfogásokon át egészen a desszertekig. Utóbbira látható alább egy remek példa, a fűszeres kis kekszek vetekszenek bármely hagyományos társukkal.

(Forrás: pixabay.com / Serhii Chernetskyi)
(Forrás: pixabay.com / Serhii Chernetskyi)

Hozzávalók:

  • 2 csésze (200 g) kis darabokra darált zabpehely
  • 2 csésze (250 g) liszt
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál fahéj
  • ½ teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 csésze (230 g) vaj
  • ½ csésze (100 g) cukor
  • 1 csésze (220 g) barna cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 tojás
  • ½ csésze (75 g) mazsola
  • A tetejére
  • 2 csésze (320 gramm) porcukor
  • 1 és ½ evőkanál tej
  • 1 evőkanál meleg víz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Tegyük egy tálba a zabpelyhet, sütőport, fahéjat és szerecsendiót, majd egy másik, nagy tálban keverjük habosra a vajat a cukrokkal, ehhez adjuk hozzá a tojásokat egyenként, valamint a vaníliát.
  3. Fokozatosan keverjük bele a nagy tálba a száraz összetevőket, és végül a mazsolát is.
  4. A megformázott kekszeket tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük őket 12-15 percig. Ezután vegyük ki és hagyjuk egészen lehűlni.
  5. Eközben keverjük össze a cukrot, tejet és vizet, majd helyezzünk ebből a masszából a sütikre. Fogyasztás előtt várjunk 10 percet.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek