Hirdetés

Csokoládés banánmuffinok

Ki ne szeretné a villámgyorsan és egyszerűen elkészíthető, mégis ízletes muffinokat? Bár a világ egyik legnépszerűbb süteményéről van szó, még ezt is lehet úgy készíteni, hogy újdonságként hasson…

(Forrás: pixabay.com /  Credit Robert Owen-Wahl)
(Forrás: pixabay.com / Credit Robert Owen-Wahl)

Hozzávalók:

  • 2 érett banán
  • 1 nagy tojás
  • ⅓ csésze (80 ml) olaj
  • ½ csésze (100 g) cukor
  • ¼ csésze (60 ml) tej
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 és ½ csésze (185 g) finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • ¼ teáskanál só
  • ¼ csésze (45 g) csokireszelék
  • Olaj a muffinforma kiolajozásához
  • ½ csésze (85 g) csokicsepp vagy csoki darabok
  • ½ csésze (120 ml) forró tejszín

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokra.
  2. Pucoljuk meg a banánokat (ha nem elég érettek, előtte néhány percig süssük őket 150 fokon), majd törjük össze egy nagy tálban. Adjuk hozzá a tojást, olajat, cukrot, tejet és vaníliát, majd keverjük össze.
  3. Szitáljuk a masszába a lisztet, és tegyük bele a sütőport, szódabikarbónát és sót is. Ügyelve rá, hogy ne keverjük túl, keverjük össze. Óvatosan forgassuk bele a csokireszeléket.
  4. Olajozzuk ki a formákat, majd helyezzünk egyforma adagokat a tésztából azokba.
  5. Süssük a süteményeket 20-25 percig.
  6. Eközben tegyük a csokicseppeket egy tálba vagy hőálló pohárba, és öntsük rájuk a forró tejszínt, amelyben egy perc után keverjük el alaposan őket.
  7. Egy fakanál végével szurkáljunk lyukakat a még meleg muffinokba, majd hagyjuk lehűlni őket.
  8. Ezután töltsük a kialakított mélyedésekbe a csokikrémet.
  9. Tálalás előtt tegyük legalább egy órára a hűtőbe a sütiket.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés