Hirdetés

Citromtorta egyszerűen

Ez a francia stílusú citromtorta a maga krémes, kellemesen fanyarkás ízvilágával nagyszerű választás lehet akkor, ha nem szeretnénk sokat bíbelődni egy látványos sütemény elkészítésével.

(By John - JOH_4970, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11623735)
(By John – JOH_4970, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11623735)

Hozzávalók:

  • 1 pite alap (készíthetjük magunk, vagy vásárolhatjuk is)
  • 4 tojássárgája
  • 4 egész tojás
  • 150 gramm cukor
  • 200 ml citromlé
  • 2 citrom reszelt héja
  • 170 gramm vaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A citromos töltelék elkészítéséhez először keverjük össze a tojássárgájákat, tojásokat, cukrot, citromlevet és citromhéjat egy éppen csak forró vízzel teli lábas felett.
  3. Amikor jól összeállt, keverjük bele a vajat és kevergessük újabb 10 percig.
  4. Töltsük a masszát a pitealapba, majd süssük hat percig.
  5. Ha megsült, hagyjuk lehűlni, majd szórjuk porcukorral.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés