Menü Bezárás

Mangóval töltött rizslabdák

Nem túl édes, kifejezetten visszafogott desszert a mangóval töltött rizslabda, amelyet majszolva ráadásul egzotikus tájak és ízek elevenedhetnek fel előttünk.

A mangós rizsdesszertek Ázsiában nagy népszerűségnek örvendenek (Forrás: pixabay.com / vinita beever)
A mangós rizsdesszertek Ázsiában nagy népszerűségnek örvendenek (Forrás: pixabay.com / vinita beever)

Hozzávalók (22 rizslabdához)

 • 3 csésze (600 g) édes rizs, átöblítve

 • 3 és ¾ csésze (900 ml) víz

 • 3 mangó

 • 1 és ¼ csésze (300 ml) kókusztejszín (nem édesített)

 • 4 evőkanál cukor

 • 1 teáskanál só

Elkészítés:

 1. Egy nagy lábasban nagy tűz felett keverjük össze a vizet és a rizst forraljuk fel, majd csökkentsük kicsire a tüzet. Keverjük meg a rizst, fedjük le ismét, és főzzük 20 percig. Ezután tegyük félre.

 2. Vágjuk le egy mangó két oldalát kb. 6 milliméterre a közepétől, majd az egyik felén vágjuk be három-négyszer. Ezután fordítsuk ki a gyümölcsöt, és vágjuk ki az így megjelenő kis kockákat. Tegyünk hasonlóképpen a többi mangóval is.

 3. Egy közepes méretű lábasban magas hőmérsékleten keverjük össze a kókusztejszínt, a cukrot és a sót, majd forraljuk fel. Ezután vegyük kicsire a lángot, és fedjük le a lábast, majd 10 perc után, vagy ha kissé sűrűbb lett a szósz, vegyük le a tűzről.

 4. Béleljünk celofánnal egy félgömb forma tálat, majd kanalazzunk bele 2 evőkanál rizst, és terítsük szét. Tegyünk a közepébe három mangókockát, majd csomagoljuk össze a rizst kis labdákká. Tegyünk így a maradék rizzsel és mangóval is.

 5. A kész rizslabdákra töltsünk a szószból.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek