Hirdetés

Morzsás-karamellás töltött almák

Nincs is rusztikusabb küllemű, és bizonyos értelemben mutatósabb annál, mint amikor a desszertet egy-egy gyümölcsbe töltve tálaljuk – ez esetben pedig a fenséges, sült alma is szerves részévé válik a kellemesen édes, morzsás-karamellás finomságnak.

Karamellás alma

Hozzávalók:

A tésztához

  • 2,5 csésze (310 g) liszt
  • 1 teáskanál fahéj
  • ½ teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 2 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 nagy tojás
  • 1 csésze (255 g) almaszósz
  • 1,5 teáskanál vaníliakivonat
  • 1,5 csésze (330 g) barna cukor
  • 1 csésze (240 ml) növényi olaj

A további alkotóelemekhez

  • ½ csésze (110 g) barna cukor
  • ¾ csésze (95 g) liszt
  • 1,5 teáskanál fahéj
  • 5 evőkanál puha vaj
  • 6 nagy alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • Vaníliai fagyi és karamellszósz a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A süteménytészta elkészítéséhez egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, fahéjat, szegfűszeget, sütőport, sót és szódabikarbónát. Adjuk hozzá a tojásokat, az almaszószt, a vaníliakivonatot, a cukrot és az olajat, majd keverjük simára.
  3. A töltelék további részének elkészítéséhez egy közepes méretű tálban egy villával dolgozzuk össze a barna cukrot, a lisztet, a fahéjat és a vajat.
  4. Vágjuk le az almák tetejét, és egy kanállal vájjunk mélyedéseket a közepükbe. Szedjünk ki minden magot. Helyezzük az almákat egy sütőtálba, majd kenjük őket citromlével.
  5. Töltsünk az almákba először a süteménytésztából, majd a barna cukros masszából is.
  6. Süssük az egészet 30 percig,
  7. A sütőből kivett almákat tálaljuk fagylalttal és karamellszósszal.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés