Hirdetés

Koktélos zselépite – almás ízű alkoholos finomság

A zselatinnal készült édességek a nyár közeledtével egyre népszerűbbek a kellemes, frissítő állaguk miatt. A megszokott gyümölcskocsonyák és fanta-szeletek mellett viszont érdemes lehet megpróbálkozni másféle nyalánkságokkal is, így például ezzel a whiskey-s, vodkát ízesítésű mini zselés pitével.

Zselés sütemény

Hozzávalók:

Az alaphoz

  • 1,5 csésze (125 g) grahamkeksz-morzsa
  • ⅓ csésze (65 g) cukor
  • ½ evőkanál fahéj
  • 7 evőkanál vaj

A zseléhez

  • 1 csésze (240 ml) almalé
  • 40 g whiskey
  • ¾ csésze (180 ml) vodka
  • 2 csomag zselatinpor
  • Fahéj és tejszínhab a találashoz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a kekszet a pitalap többé hozzávalójával, majd az egészet nyomkodjuk hat darab kivajazott muffinformába. Süssük ezeket 7-10 percig, majd ha lehűltek, tegyük őket a fagyasztóba kb. negyed órára.
  3. Töltsük az almalét, whiskey-t és vodkát egy kisebb lábasba, majd gyenge forrás mellett adjuk hozzájuk a zselatint, és keverjük el.
  4. Vegyük le a lábast a tűzről, és óvatosan töltsük a folyadékot a pitékre.
  5. Tegyük a hűtőbe legalább 30 percre a süteményeket.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés