Hirdetés

Dán fahéjtekercs

A fahéj kellemesen fűszeres íze szinte bármilyen típusú desszertet képes igen izgalmassá tenni, így egy egyszerű, leveles tésztából készült tekercset is. A dán fahéjtekercset készíthetjük készen vásárolt tésztából is, így aztán tényleg percek alatt kész!

Fahéjas tekercs

Hozzávalók:

  • Sütőspray
  • 225 g puha krémsajt
  • ¼ csésze (50 g) + 1 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál fahéj, két részletben
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 495 g leveles tészta
  • 2 evőkanál natúr olvasztott vaj

A tetejére:

  • ½ csésze (80 g) porcukor
  • 2 evőkanál tej vagy tejszín

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és fújjuk át a sütőspray-vel egy 20 centiméteres kerek tortaforma alját.
  2. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a krémsajtot, 50 gramm cukrot, 1 teáskanál fahéjat és a vaníliát, amíg kellemesen sima állagot nem kapunk. Töltsük a masszát habzsákba.
  3. Nyújtsuk ki a tésztát kb. fél centiméteres vastagságúra, majd az egyik széle mentén nyomjunk rá a sajtos krémből, és tekerjük fel a tésztát úgy, hogy éppen fedje a krémet. Ezután vágjuk el hosszában a kész hurkácskánál, és a maradék tésztával és krémmel is tegyünk hasonlóképp.
  4. A hurkákból kezdjünk egy csigát formázni, majd óvatosan emeljük fel az elkészült tekercset, és helyezzük a tortaformába.
  5. Egy kisebb tálban keverjük össze az olvasztott vajat egy evőkanál cukorral és egy teáskanál fahéjjal. A keveréket ecsettel kenjük a tésztára.
  6. Süssük a tekercset 35-40 percig.
  7. Keverjük össze a porcukrot és a tejet, majd díszítsük ezzel a süteményt.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés