Hirdetés

Karamellszószos banántorta

Aki igazán édes és igazán „melengető” desszertre vágyik, nem is kell tovább keresgélnie, hiszen a karamellszószos banántortánál jobbat valószínűleg nem fog találni. Mindössze néhány hozzávalóra van szükség hozzá, és nem különösebben bonyodalmas az elkészítése sem.

Banántorta

Hozzávalók:

  • 1 levelestészta-lap (23×23 centiméteres)
  • 6 banán
  • 8 evőkanál vaj
  • 1 csésze (220 g) barna cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • Vaníliafagyi a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Egy 20 centiméteres kerek tortaformát használva vágjunk kört a tésztába, majd egy villával szurkáljunk bele lyukakat. Tegyük félre.
  3. Vágjuk le a banánok tetejét és végét, majd kettőt közülük vágjunk ketté, és tegyük félre őket.
  4. Egy nagy lábasban közepes lángon melegítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a barna cukrot, és kevergessük, amíg az egész teljesen el nem olvad, és a szósz barnássá nem válik. Ez kb. 5 percet vesz igénybe. Tegyük hozzá a fahéjat és a vaníliát is, és keverjük el ismét.
  5. A banánokat helyezzük a karamellszószba, és hagyjuk őket megpuhulni kb. két perc alatt. Ezután vegyük ki őket, a karamellt pedig vegyük le a tűzről, és kis időre tegyük félre.
  6. Vajazzuk ki a tortaformát, majd helyezzük az aljára a banánokat, azokra pedig töltsük rá a szószt.
  7. Fedjük a banánokat a tésztával, a széleket villával nyomkodjuk le.
  8. Süssük az egészet kb. fél óráig, aztán hagyjuk szobahőmérsékleten újabb 30 percig lehűlni, mielőtt tálalnánk.
  9. Kínáljuk vaníliafagylalttal.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés