Hirdetés

Karamellás almás piték

A karamella és az alma az egyik legtökéletesebb párosítás, nincs ez másként az alább bemutatott karamellás almás piték esetében sem. Ha a tésztát készen vásároljuk, igazán nem sok idő, mire elkészülünk ezzel a nyalánksággal!

Karamellás almáspiték

Hozzávalók (6 darabhoz)

  • 3 alma
  • ½ csésze (100 g) porcukor
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 teáskanál fahéj
  • ½ teáskanál só
  • 2 pitetészta-lap kinyújtva, kiszaggatva
  • 1 közepes méretű tojás
  • ¼ csésze (60 g) natúr vaj
  • 1 csésze (220 g) barna cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • ½ teáskanál só
  • ¼ csésze (85 g) méz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd egy tepsit béleljünk sütőpapírral.
  2. Vágjuk a megpucolt almát 6 milliméteres szeletekre, majd a szeleteket helyezzük egy közepes méretű tálba. Adjuk hozzá a cukrot, kukoricakeményítőt, fahéjat és sót, és keverjük össze.
  3. A kinyújtott pitetésztából szaggassunk ki 10 centiméteres köröket, összesen tizenkettő tészta-körre lesz szükségünk.
  4. Hat kört készítsünk magunk elé, ezek közepére tegyünk az almaszeletekből, majd helyezzünk mindegyikre egy-egy másik tésztát is. Villával nyomkodjuk le a piték szélét, a tetejére vágjunk vagy szurkáljunk néhány nyílást.
  5. Helyezzük a megformázott pitéket a tepsire, majd kenjük a tetejüket tojással.
  6. Ezután süssük őket 20 percig, majd hagyjuk hűlni 10 percre.
  7. Egy kisebb lábasban melegítsük fel a vajat, barna cukrot, vaníliát, sót és mézet. Folyamatos kevergetés mellett várjunk addig, míg a karamellben buborékokat nem látunk, azután pedig vegyük le a lábast a tűzről, a tartalmát pedig töltsük egy szélesebb tálba.
  8. A lehűlt piték egyik oldalát mártsuk a karamellbe, majd tálalás előtt legalább 2 percig hagyjuk hűlni őket.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés