Menü Bezárás

Sajttorta mangóból és lime-ból

A sajttorta megunhatatlan desszert, már csak azért is, mert ha egy-egy ízesítést már kissé meguntunk, nyomban találhatunk több tucat olyan új receptet és ízvilágot, amely ugyanannak a süteménynek egy teljesen más, de talán éppen olyan ínycsiklandó arcát mutatja meg nekünk. Alább az derül ki, hogyan készülhet egy látványos és különleges mangós és lime-os sajttorta.

Mangós sajttorta

Hozzávalók:

Az aljára

  • 8 db graham keksz összetörve
  • 1 evőkanál cukor
  • 50 gramm vaj

A krémhez

  • 3 nagy mangó megtisztítva és felkockázva
  • 900 gramm krémsajt
  • 225 gramm + 2 evőkanál cukor
  • 3 nagy tojás
  • 2 tojássárgája
  • 2 lime leve és héja
  • 250 milliliter tejföl

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. A kekszdarabokat tegyük egy tálba, adjuk hozzá a cukrot és az olvasztott vajat, majd keverjük el alaposan. Tegyük ezt egy 23 centiméteres kerek tortaformába, és nyomkodjuk le.
  3. Süssük 8-10 percig, aztán tegyük félre lehűlni.
  4. Pürésítsük a mangót, majd tegyük félre.
  5. Egy nagy tálban keverjük simára a krémsajtot és a cukrot. Adjuk hozzá a tojásokat, 500 ml mangópürét és a lime héját, majd keverjük össze alaposan.
  6. Töltsük az egészet a kekszes alapra, vegyük vissza a sütőt 160 fokra, és süssük így az egészet egy órán át.
  7. Vegyük ki a sajttortát a sütőből, és hagyjuk állni negyed órát, majd növeljük a sütő hőmérsékletét 190 fokra.
  8. Egy kis tálban keverjük össze a tejfölt, 1 evőkanál cukrot, valamint a lime levét, és ezt töltsük a sajttorta tetejére egyenletesen. A megmaradt mangópürével díszíthetjük a tetejét.
  9. Tegyük a süteményt ismét a sütőbe, és süssük újabb 20 percig, majd kapcsoljuk le a sütőt, résnyire nyissuk ki az ajtaját, majd hagyjuk ott lehűlni kb. 1 óra alatt.
  10. Tálalás előtt hűtsük néhány órára a sajttortát.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek