Menü Bezárás

Epres-sós pereces sajttorta

Nem mindenki szereti az édes-sós ízű desszerteket, aki viszont igen, bizonyára díjazni fogja az alábbi, viszonylag egyszerűen elkészíthető epres sajttortát, amelynek mini sós perecek alkotják a „tésztáját”.

Sajttorta

Hozzávalók:

  • 2,5 csésze (60 g) mini sós perec
  • 10 evőkanál natúr, olvasztott vaj
  • 225 g krémsajt
  • 1,5 csésze (240 g) porcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 0,5 csésze (115 g) tejföld
  • 1 csésze (240 ml) tejszínhab
  • 2 csésze (480 ml) víz
  • 15 g epres zselatin
  • 455 g megtisztított és felszeletelt eper

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Törjük apróbb darabokra a pereceket egy zárható tasakban, majd egy tálban adjuk ehhez hozzá a vajat, és dolgozzuk össze.
  3. Nyomkodjuk a pereces alapot egy 23 centiméteres tortaformába, süssük 10 percig, aztán hagyjuk lehűlni.
  4. Helyezzük a krémsajtot egy nagy tálba, és egy elektromos mixerrel keverjük simára, majd adjuk hozzá a cukrot, vaníliát és tejfölt is. Óvatosan adjuk hozzá a tejszínhabot is.
  5. Töltsük az egészet a formába, és tegyük 30 percre a sütőbe.
  6. Forraljunk vizet egy lábasban, majd adjuk hozzá a zselatint és keverjük el benne kb. 3 perc alatt. Ezután vegyük le a tűzről.
  7. Hagyjuk a zselatint lehűlni kb. 8 perc alatt, aztán adjuk hozzá, és keverjük el benne az eperszeleteket.
  8. Vegyük elő a tortaformát, töltsük rá a zselatint és epreket, majd tegyük vissza a hűtőbe 4 órára.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek