Hirdetés

Olajban sült kakaós-krémsajtos eper

Az olajban sült édességektől néhányan kifejezetten idegenkednek, mások viszont egyenesen rajonganak értük. Ahogyan a legtöbb hasonló desszert, így az olajban sült kakaós-krémsajtos eper is meglehetősen megosztó, nyilván ez a recept azok számára lehet hasznos, akik nem az olajban sütött édes nyalánkságokat „ellenző” táborba tartoznak.

Csokis eper

Hozzávalók:

  • 225 g puha krémsajt
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 80 gramm porcukor + újabb 1 evőkanálnyi a végén az eprek megszórásához
  • 18 db eper
  • 260 g palacsinta alappor
  • 30 g kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
  • Egy-két csipet só
  • 240 ml tej
  • 2 tojás
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Keverjük össze egy tálban a krémsajtot, vaníliát és a 80 gramm porcukrot.
  2. Vágjuk le az eprek végét, és egy kiskanállal szedjük ki a gyümölcshúst a közepén. Ebbe helyezzünk a krémsajtos keverékből.
  3. Egy nagy tálban keverjük össze a palacsinta alapport, a kakaóport, a cukrot, a tejet, a sót és a tojásokat.
  4. Melegítsük fel az olajat kb. 185 fokra, miközben az első adag epreket egy villa segítségével a palacsintatésztába mártjuk.
  5. Egyszerre 2 db epret süssük, kb. 2 percig, majd tegyük ki őket egy törlőkendővel bélelt tálba.
  6. Szórjuk porcukorral, és tálaljuk.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés