Hirdetés

Csokis palacsintatorta

A palacsintatorták, ha ügyesen készítjük őket, különösen is látványosak és nagyon finomak lehetnek, az egyik nagy klasszikus pedig éppen a csokoládés változat. Lássuk tehát, hogyan is készül!

Palacsintatorta

Hozzávalók:

A palacsintákhoz

  • 6 evőkanál vaj
  • 3 csésze tej
  • 6 tojás
  • 1,5 csésze liszt
  • 2/3 csésze kakaópor
  • 7 evőkanál cukor
  • 4 csésze tejszínhab a rétegek közé

A csokis krémhez

  • 17 dkg csoki
  • 1 csésze tejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés:

  1. Készítsük el először is a palacsintákat, ehhez első lépésként olvasszuk fel a vajat, picit tegyük félre, aztán melegítsük ugyanabban a lábasban a tejet. Ismét vegyük le a tűzről.
  2. Egy tálban keverjük el a lisztet, a kakaóport és a cukrot, majd a tojásokat is adjuk hozzá és keverjük össze.
  3. Apránként adjuk a lisztes keverékhez a vajas tejet, aztán hűtsük le az egészet.
  4. Egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon 60 milliliterenként (kb. negyed csésze) kezdjük kisütni a palacsintákat, majd hagyjuk őket lehűlni kissé.
  5. Helyezzük az egyes palacsintákat egymás tetejére úgy, hogy minden réteg között legyen tejszínhab.
  6. A csokis krémhez melegítsük a tejszínt és a cukrot addig, amíg épp forrni kezd, aztán adjuk hozzá a csokit és a vajat, picit hagyjuk lehűlni, és kenjük a palacsintatortára.
  7. A tetejét porcukorral ízesíthetjük.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés