Hirdetés

Gyönyörű, „pufi” palacsinták

Szinte végtelen módon elkészíthető sokak kedvenc desszertje – illetve reggelije –, a palacsinta, és éppúgy válogathatnak a különböző receptek közül a „ducibb”, „puffancs” palacsinták kedvelői, mint akik a felénk hagyományos, inkább a francia konyhára jellemző változatot kedvelik. Ennek a receptnek a különlegessége, hogy megfelelően elkészítve látványos, szinte tökéletes küllemű „pufi” palacsintákat kapunk.

Palacsinta

Hozzávalók:

  • 4 csésze liszt – átszitálva
  • 4 evőkanál sütőpor
  • 4 csésze langyos tej
  • ¾ csésze olvasztott vaj
  • 3 tojássárgája
  • 4 tojásfehérje
  • Juharszirup a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd egy másikban a vajat, tejet, illetve a tojássárgáját is. Egy harmadik tálban verjük fel a tojásfehérjét.
  2. Óvatosan forgassuk egybe a három tál tartalmát és keverjük el, ügyelve arra, hogy ne törjük össze a felvert fehérjét.
  3. Töltsünk jó adag tésztát egy 20 centiméter átmérőjű serpenyőbe, és süssük a palacsintát kis lángon. Helyezzünk a serpenyőre egy fedőt, így süssük 3-5 percig a palacsintát, amely akkor van készen, ha a (nagyjából középen) beleszúrt fogpiszkálón nem marad tészta, mikor kihúzzuk. Ha kész, szedjük ki, és a megmaradt tésztát is süssük meg hasonlóan.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés