Hirdetés

Fenséges gesztenyés desszert habcsókkal a közepén

A gesztenye és a habcsók is kedvelt téli finomságok, de együtt talán még nagyszerűbb desszert válhat belőlük, mint amilyenek önmagukban. A két nyalánkság harmóniáját pedig a pitetészta alap és a puha tejszínhab teszi tökéletessé.

mont blac

Hozzávalók

A gesztenyés püréhez:

  • 900 gramm gesztenye
  • 3 csésze víz
  • Negyed csésze cukor
  • 2 evőkanál vanília kivonat

A habcsókhoz:

  • 2 tojásfehérje
  • Negyed csésze cukor

Egyéb:

  • Pitetésztából kivágott és megsütött, kör alakú alapok
  • 9,5 dl tejszínhab a habcsókok bevonásához
  • Porcukor a tálaláshoz

Elkészítés a videón látható módon.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés