Menü Bezárás

Klasszikus mázas fánk

Ha már itt a farsang, válogassunk bátran a szebbnél szebb és finomabbnál finomabb fánkok közül! Bár természetesen számtalan hagyományos magyar fánk is van, amelyeknek aligha akad párja a nagyvilágban, most mégis következzen inkább egy felénk talán kevésbé elterjedt amerikai nyalánkság!

pexels-photo-236817

Hozzávalók

A fánkhoz:

  • Másfél csésze langyos tej
  • Egy csésze cukor
  • 15 gramm élesztő
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 5 csésze liszt
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • Még több olaj, a sütéshez
  • 1 kisebb vaj

A mázhoz:

  • 3 csésze porcukor
  • 1 csésze száraz tejpor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • Fél csésze forró víz

Elkészítés a videón látható módon!

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek