Hirdetés

Így készül a bundás alma

Olyan hagyományos téli finomságot, amely a bundás almánál egyszerűbben elkészíthető, aligha találunk. Bár mindenki egy picit másként készíti – mind a fűszerek összeállítását, mind pedig a felhasznált olaj mennyiségét tekintve –, az alapja mégis ugyanaz: „palacsintatésztába” bújtatott, mennyei, ropogós bundájú, forró alma szeletek.

Bundás alma

Hozzávalók:

Az alma előkészítéséhez

  • 1 nagy alma megpucolva és megtisztítva, felszeletelve
  • ½ teáskanál fahéj

A tésztához

  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • ¾ csésze tej
  • 1 csésze liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál fahéj
  • Egy csipet só

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés