Hirdetés

A cibethiéna cuki oldala

A hiénafélék családjába tartozó cibethiéna Afrika déli és keleti területein él, és távolabbi rokonaival, a hiénákkal ellentétben nem nagyobb gerinces állatokkal és tetemekkel, hanem jellemzően rovarokkal, puhatestűekkel, illetve nagyon gyakran termeszekkel táplálkozik. A megjelenése mindenesetre egészen egyedi: a csíkos bundájú, hosszú, vékony lábú, nagy fülű és a hátán jellegzetes sörényt viselő állatot szinte lehetetlen bármilyen más fajjal összetéveszteni. Az alábbi képek bizonyára mindenkit meggyőznek arról, hogy a cibethiénák a világ legcukibb megjelenésű állatai közé tartoznak. 

cute-wild-animals-aardwolf-5a1298ad5fc57__700 cute-wild-animals-aardwolf-5a1299db33cc6__700 cute-wild-animals-aardwolf-5a1298f97d488__700 cute-wild-animals-aardwolf-6-5a128fc290094__700 cute-wild-animals-aardwolf-7-5a12910b31a59__700 cute-wild-animals-aardwolf-5-5a128ec3f38ab__700 cute-wild-animals-aardwolf-4-5a128e95f1314__700 cute-wild-animals-aardwolf-5a129a2aae581__700 cute-wild-animals-aardwolf-3-5a128d71c8cd5__700 cute-wild-animals-aardwolf-2-5a128cc8bc481__700 cute-wild-animals-aardwolf-1-5a128c18e52e6__700

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés