Hirdetés

Tejfölös-sütőtökös sajttorta

Télen gyakran nehéz feladatnak bizonyul friss zöldséget, gyümölcsöt beszerezni, de a sütőtök esetében szerencsére más a helyzet – ez ugyanis kifejezetten az őszi-téli időszak nagy slágerének számít. Ha pedig mégsem találnánk frisset, jó hír, hogy ezt a receptet konzervben kapható püréből is elkészíthetjük. A kellemesen fűszeres ízek különösen a hideg téli napokon igazán jól tudnak esni.

Torta

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál só
  • 1 ½ teáskanál őrölt gyömbér
  • ½ teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 teáskanál őrölt kardamom
  • ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 450 gramm krémsajt
  • ¾ csésze cukor
  • ¼ csésze tej
  • ¾ csésze sütőtökpüré
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 ½ teáskanál vaníliakivonat
  • ½ csésze tejföl
  • 30 (jó esetben gyömbéres) keksz összetörve
  • 6 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítés a videón látható módon!

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés