Menü Bezárás

Krémsajtos-almás pite

Az őszi és téli időszak egyik nagyon jellegzetes desszertje az almás pite, amelyet nem feltétlenül kell mindig a megszokott módon elkészítenünk. Most a sajttorta és az almás pite ötvözésével született finomságot ismerhetünk meg, amely a fahéjas-szerencsendiós-almás ízével igazi melegséget csempész a téli napok szürkeségébe, és mindez a krémsajtos réteg kellemes állagával társul. 

Almáspite

Hozzávalók:

  • 2 adag pitetészta
  • 68 dkg krémsajt
  • 1 csésze cukor
  • 1 csésze tejföl
  • ½ teáskanál vaníliakivonat
  • ½ teáskanál őrölt fahéj
  • ½ teáskanál őrölt szerecsendió
  • 3 tojás

Az almás töltelékhez

  • 3 közepes alma
  • 1 csésze víz
  • ⅓ csésze cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • ½ teáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek