Menü Bezárás

Sajttortával töltött banánkenyér-koszorú

Ennek a desszertnek nemcsak a megjelenése különleges, de az is, hogy kétféle népszerű desszertet ötvöz – így aztán még választani sem kell, hogy melyiket készítsük el. Mindennek tetejébe pedig a süteményt vajas karamellszósz koronázza meg…!

Banánkenyér-koszorú

Hozzávalók:

A sajttorta-töltelékhez

  • 45 dkg krémsajt
  • ½ csésze porcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

A banánkenyérhez

  • 4 érett banán
  • 4 evőkanál növényi olaj
  • 1 tojás
  • ½ csésze cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 ½csésze finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • ¼ teáskanál só
  • 1 teáskanál fahéj

A karamellhez:

  • 1 csésze cukor
  • 6 evőkanál vaj
  • ½ csésze tejszín

Elkészítés a videón látható módon.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek