Hirdetés

Áfonyás kalács

Az ősz beköszöntével egyre jobban tudnak esni a különböző gyümölcsös desszertek, és ha egy nem túl édes, mondhatni, visszafogott finomságra vágyunk, akkor ez az áfonyás kalács tökéletes választás lehet. Kiválóan alkalmas lehet reggelinek is, de ilyen esetben érdemes már előző este elkészíteni, mert eléggé időigényes sütiről van szó.

Áfonyás kalács

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze meleg tej
  • 1 1/2 evőkanál élesztőpor
  • 3 1/2 csésze finomliszt
  • 1/4 csésze cukor
  • 1 1/2 teáskanál só
  • 5 tojás
  • 1 csésze szoba-hőmérsékletű vaj
  • 1 csésze áfonya
  • Barnacukor

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés