Menü Bezárás

Reggeli zabpehely négyféleképpen

A zabpehely akár hagyományos kása formájában, akár főzés nélkül remek reggeli lehet, most az utóbbira mutatunk négy variációt. A legjobb az egészben az, hogy este könnyűszerrel összedobhatjuk magunknak a reggelit, ráadásul úgy, hogy azt gyümölcsökkel és diófélékkel gazdagítjuk – így a legtöbb megszokott szendvicsnél azért táplálóbb és vitaminokban gazdagabb finomságot kapunk.

sub-buzz-11221-1500511258-13

Banán-mogyoróvaj

  • 1 érett banán összetörve
  • ½ csésze zabpehely
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • ⅓ csésze mandulatej
  • 6-8 banánszelet
  • 2 evőkanál apróra tört mogyoró, dió

Vaníliás-gyümölcsös

  • ½ csésze zabpehely
  • ¼ csésze görögjoghurt
  • 1 evőkanál méz
  • ¼ teáskanál vaníliakivonat
  • ⅓ csésze mandulatej
  • 2 eper
  • 5 szem áfonya
  • 2 szem málna
  • 2 szem szeder
  • 3 evőkanál mandulaforgács

Csoki-eper

  • ½ csésze zabpehely
  • 1 evőkanál juharszirup
  • 1½ evőkanál kakaópor
  • ¼ teáskanál vaníliakivonat
  • ½ csésze mandulatej
  • 3 eper
  • 1 evőkanál csokicsepp

Répás-kókuszos

  • 1 kisebb répa lereszelve
  • ½ csésze zabpehely
  • 1 evőkanál juharszirup
  • 2 evőkanál kókuszreszelék vagy kókuszpehely
  • ¼ csésze görögjoghurt
  • Fahéj ízlés szerint
  • ½ csésze mandulatej
  • 2 evőkanál mandula
  • 1 evőkanál apróra tört pekándió

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek