Hirdetés

Cookie egy picit másként

A klasszikus, omlós csokicseppes cookie ugyan sokak nagy kedvence, de aki inkább töményebb, puha, fergetegesen édes és “ragacsos” süteményt szeretne, annak ez a változat feltehetőleg jobban elnyeri majd a tetszését. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, talán arra kell kissé jobban odafigyelni, hogy a sütésnél megfelelő hőfokot (180 Celsius-fok) válasszunk, és hogy elég messzire tegyük egymástól a kis gombócokat, különben összefolyhatnak, akkor pedig elveszik az ikonikus küllem nyújtotta előnye a sütinek.

19059956_1933522506900389_496115006216746712_n

Hozzávalók:

  • ½ csésze cukor
  • ¾ csésze barnacukor
  • 1 teáskanál só
  • ½ csésze olvasztott vaj
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1¼ csésze finomliszt
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 12 dkg tejcsoki csepp vagy apróra tört csoki
  • 12 dkg fekete csoki csepp vagy apróra tört csoki

Elkészítés a videón látható módon.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés