Hirdetés

Kakaós-cseresznyés clafoutis

Az egyik leghíresebb, egyben legegyszerűbben és leggyorsabban elkészíthető sütemény a francia eredetű, ám azóta az egész világot meghódított clafoutis. Nagy előnye, hogy kellemes állagot kapunk, amint néhány gyors lépéssel összekevertük a palacsintatésztaszerű masszát, majd az egészet a zamatos gyümölcsökre öntöttük. Bár a cseresznyeszezon hamarosan véget ér, még érdemes lehet gyorsan nekilátni ennek az ikonikus sütinek, amíg még beszerezhetünk friss gyümölcsöt. Ha ez mégsem sikerül, akkor sem kell aggódnunk, hiszen más gyümölcsökkel is elkészíthető a clafoutis. Az alább látható változat különlegessége, hogy részben kakaós tésztából készül, de az eredeti clafoutis természetesen ilyesmit nem tartalmaz. 

Clafoutis

Hozzávalók:

  • 1/2 kg cseresznye
  • 10 dkg sötétbarna nádcukor
  • 4 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 2, 5 dl tej
  • 1,5 ek cukrozatlan kakaó
  • 1 ek puha vaj
  • 1 csipet só
  • Porcukor vagy csokimorzsa a tetejére

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés