Menü Bezárás

Házi mogyoró-, mandula- és kesuvajak

A diófélék fontos részei lehetnek a kiegyensúlyozott táplálkozásnak, ha pedig a segítségükkel még a desszerteket is kiváltjuk, az plusz hasznot jelent. Alább összesen négy, belőlük készült krém elkészítését mutatjuk be – a mogyoróból, mandulából, földimogyoróból és kesudióból készült krémeket pirítósra kenve, vagy akár friss gyümölcsökkel is fogyaszthatjuk.

Diókrém

Hozzávalók:

Földimogyorós krém

  • 3 csésze sózatlan pörkölt földimogyoró
  • 2-3 evőkanál méz
  • 2-3 evőkanál kanolaolaj

Mandulás krém

  • 3 csésze mandula
  • 1 evőkanál instant kávépor
  • 1-2 teáskanál vanília kivonat
  • 2-3 evőkanál kanolaolaj

Kesukrém

  • 3 csésze kesudió
  • ½ csésze kókuszpehely
  • 1 evőkanál kókuszolaj

Törökmogyorós krém

  • 3 törökmogyoró
  • ⅓ csésze cukrozatlan kakaópor
  • 3-4 méz vagy juharszirup
  • 2-3 evőkanál kanolaolaj

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek