Hirdetés

Csokis-mogyoróvajas-banános brownie

Ehhez a süteményhez nyugodtan felhasználhatjuk azokat a banánokat is, amelyek már kissé „túlérettek”, vagyis néhány barna folt van rajtuk, de még ehetőek. A végeredmény pedig egy kellemes állagú, csupa csokis édesség lesz, amihez sokat ad hozzá a banán és a mogyoróvaj íze is.

Banános-csokis brownie

Hozzávalók:

  • 2 érett banán
  • 1 csésze cukor
  • Fél csésze + 1 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • ¾ csésze liszt
  • ¼ csésze + 1 evőkanál kakaópor
  • ⅛ teáskanál só
  • ½ csésze mogyoróvaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Egy tálban keverjük össze az összetört banánt, a cukrot, a fél csésze vajat, a vaníliát, majd adjuk hozzá a sót, lisztet, kakaóport is.
  3. A fennmaradó 1 evőkanál vajjal vajazzuk ki a tepsit, majd a kakaóval szórjuk meg a tepsi minden oldalát.
  4. Öntsük a tepsibe a tésztát, majd egy kanállal helyezzünk mogyoróvajat a tetejére. Egy késsel készítsünk hullámokat a süti tetején.
  5. Süssük 25-30 percig az egészet.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés