Igazán frissítő ízélményt nyújt ez a citromos-epres cupcake, ráadásul éppen itt az eperszezon, amikor végre viszonylag könnyen hozzájuthatunk ehhez a nagyszerű gyümölcshöz.
Hozzávalók (12 darabhoz)
A muffinokhoz:
- 113 g vaj
- 3/4 csésze (150 g) cukor
- 3 tojás
- 3 citrom héja
- 1/2 csésze (120 g) tejföl
- ¼ csésze (60 ml) citromlé
- 1 teáskanál (4 g) sütőpor
- ½ teáskanál (3 g) szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál (1 g) só
- 1 és 1/2 csésze (190 g) finomliszt
Az epres töltelékhez:
- 300 g eper
- 1/3 csésze (67 g) cukor
- Egy fél citrom leve
- 1 teáskanál (4 g) kukoricakeményítő
A tetejére:
- 250 g krémsajt
- 250 g mascarpone
- 1/2 csésze (60 g) porcukor
- 2 evőkanál (30 g) eperlekvár
- 1 citrom héja
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki kb. 12 muffinformát.
- Készítsük el a muffinokat a tészta alapanyagainak alapos elkeverésével.
- Helyezzük a tésztát a formákba úgy, hogy kb. háromnegyedig töltsük fel őket.
- Süssük 20-25 percig a muffinokat, majd hagyjuk teljesen szobahőmérsékletűre hűlni őket.
- Közben nekiláthatunk az epres lekvárnak. Ehhez egy kis lábasban melegítsük kb. 25-30 percig az epret, cukrot, citromlét és a kukoricakeményítőt, közben kevergessük. Felhasználás előtt hagyjuk lehűlni. A muffinokba a videón látható módon töltsük bele a lekvárt.
- A citromos-krémsajtos krémhez egy nagy tálban keverjük össze a krémsajtot és mascarponét, majd adjuk hozzá a porcukrot. Vegyük ketté a krémet.
- Az egyik adaghoz adjuk hozzá a citromhéjat és a citrom levét, a másikba pedig a 2 evőkanál eperlekvárt tegyük. (Esetleg piros ételfestéket, ha szeretnénk.)
- A videón látható módon a kétféle krémet tegyük habzsákba, és díszítsük vele a süteményt.
Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!