Menü Bezárás

Citromos-epres cupcake

Igazán frissítő ízélményt nyújt ez a citromos-epres cupcake, ráadásul éppen itt az eperszezon, amikor végre viszonylag könnyen hozzájuthatunk ehhez a nagyszerű gyümölcshöz.

Muffin

Hozzávalók (12 darabhoz)

A muffinokhoz:

  • 113 g vaj
  • 3/4 csésze (150 g) cukor
  • 3 tojás
  • 3 citrom héja
  • 1/2 csésze (120 g) tejföl
  • ¼ csésze (60 ml) citromlé
  • 1 teáskanál (4 g) sütőpor
  • ½ teáskanál (3 g) szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál (1 g) só
  • 1 és 1/2 csésze (190 g) finomliszt

Az epres töltelékhez:

  • 300 g eper
  • 1/3 csésze (67 g) cukor
  • Egy fél citrom leve
  • 1 teáskanál (4 g) kukoricakeményítő

A tetejére:

  • 250 g krémsajt
  • 250 g mascarpone
  • 1/2 csésze (60 g) porcukor
  • 2 evőkanál (30 g) eperlekvár
  • 1 citrom héja

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki kb. 12 muffinformát.
  2. Készítsük el a muffinokat a tészta alapanyagainak alapos elkeverésével.
  3. Helyezzük a tésztát a formákba úgy, hogy kb. háromnegyedig töltsük fel őket.
  4. Süssük 20-25 percig a muffinokat, majd hagyjuk teljesen szobahőmérsékletűre hűlni őket.
  5. Közben nekiláthatunk az epres lekvárnak. Ehhez egy kis lábasban melegítsük kb. 25-30 percig az epret, cukrot, citromlét és a kukoricakeményítőt, közben kevergessük. Felhasználás előtt hagyjuk lehűlni. A muffinokba a videón látható módon töltsük bele a lekvárt.
  6. A citromos-krémsajtos krémhez egy nagy tálban keverjük össze a krémsajtot és mascarponét, majd adjuk hozzá a porcukrot. Vegyük ketté a krémet.
  7. Az egyik adaghoz adjuk hozzá a citromhéjat és a citrom levét, a másikba pedig a 2 evőkanál eperlekvárt tegyük. (Esetleg piros ételfestéket, ha szeretnénk.)
  8. A videón látható módon a kétféle krémet tegyük habzsákba, és díszítsük vele a süteményt.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek