Hirdetés

Látványos mangópite

Néha az igazán egyszerű desszertek is lehetnek rendkívül szépek, amire remek példa ez a mangópite is. A friss gyümölcs ráadásul nem csak mesés narancs színű, de finom és egészséges is!

Mangó torta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 1 tojás
  • ½ csésze vaj
  • ⅔ csésze cukor
  • 2 csésze liszt

A töltelékhez:

  • 2 mangó
  • 5,6 dkg krémsajt
  • ⅓ csésze görögjoghurt
  • ½ teáskanál narancshéj
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál narancslé
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a tojást, vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá és keverjük el a lisztet is. Az így készült tésztát tegyük egy kivajazott piteformába, és nyomkodjuk le. Szurkáljuk meg a lenyomkodott tésztát.
  3. Süssük 30-40 percig a tésztát, amíg aranybarna nem lesz.
  4. A videón látható módon vágjuk fel a mangókat.
  5. Egy közepes tálban keverjük össze a krémsajtot, görögjoghurtot, narancshéjat, cukrot, narancslét és vaníliát. Ezt töltsük a kissé lehűlt tésztára, majd kívülről kezdjük körkörösen a tetejére helyezni a mangókat.
  6. Tálalás előtt egy órára tegyük fagyasztóba.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés