WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (5674) ORDER BY t.name ASC

Mi az a (mizu) jókan, és hogyan készül? | tejbepapi
Menü Bezárás

Mi az a (mizu) jókan, és hogyan készül?


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

A felénk ismert frissítő csemegék után most következzen egy olyan desszert bemutatása, amelyet Japánban fogyasztanak, gyakran akár a teához. A hűtött, zselés állagú finomság alapanyaga talán meglepő lehet többek számára, de különösen a matcha tea mellé remek választás lehet a jókan.

Maccsa tea jókannal

A jókan egy hagyományos japán édesség, gyakran teához fogyasztják, mivel nagyszerűen kiegészíti a zselés desszert ízvilága a matcha teáét. Persze, sokan enélkül is előszeretettel eszik az általában tömbökben árusított édességet, amelyet hagyományosan kisebb szeletekre vágnak.

Mivel hagyományos eledelről van szó, így az összetevők között is a japán konyha jellegzetes alapanyagait találhatjuk meg, így például az agar agart, amelytől a desszert a zselés állagát kapja. A másik jellegzetes hozzávaló a vörösbabpaszta (ez úgynevezett azukibabból készül!), abból is túlnyomórészt az egészen finom, a héjat nem tartalmazó változat. Leggyakrabban gesztenyét találhatunk az elkészült jókanban, de természetesen más ízesítések is előfordulnak.

Gesztenyés jókan

Hogyan készül a mizu jókan?

Hozzávalók:

 • 39 dkg édes vörösbab paszta (héj nélküli, vagyis koshian)
 • 1 és ½ csésze, kb. 350 ml víz
 • 4 gramm agar agar
 • Egy csipet finom szemű só
 • 1 üveg „gesztenyebefőtt”, avagy kuri kanroni

Elkészítés:

 1. Töltsük egy lábasba a vizet, majd adjuk hozzá az agar agart, keverjük el alaposan, és várjunk, amíg forrni kezd.
 2. Ezután csökkentsük a hőfokot, és kb. 2 percig hagyjuk, hogy az agar agar egészen eltűnjön a vízben.
 3. Ezután adjuk hozzá a vörösbabpasztát, és keverjük el alaposan.
 4. Amint ezzel megvagyunk, adjuk hozzá és keverjük el a sót, majd vegyük le az egészet, és 2-3 percig hagyjuk hűlni.
 5. Ha kissé hagytuk hűlni, töltsük a szirup egy részét egy 15 cm x 13.5 cm x 4.5 cm, vagy nagyjából hasonló méretű formába, utána pedig hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni, kb. 10 percig.
 6. Az újabb várakozás után végre elkezdhetjük a gesztenyéket ráhelyezni a már a formában lévő rétegre, próbáljuk őket egyenletes távolságban elosztani.
 7. Ha elhelyeztük a gesztenyéket, töltsük rájuk a maradék szirupot is, és hagyjuk továbbra is szobahőmérsékleten hűlni 15 percig, utána pedig tegyük az egészet a fagyasztóba 2 órára.
 8. Mielőtt kivennénk a formából, egy késsel vágjuk körül az édességet.
 9. A zselétömböt vágjuk 3 egyenlő részre, majd ezeket is vágjuk kisebb szeletekre. Hagyományosan matcha tea kíséretében tálalhatjuk.

Arról pedig, hogy az édes, héjnélküli vörösbab paszta hogyan készül, alább látható egy igen szemléletes videó!

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (235, 1133, 1542, 2027, 2863, 2898, 5038, 6008, 6091) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek