Hirdetés

Szuperegyszerű meggyes pite

A meggy szezonja már a nyakunkon van, ilyenkor pedig érdemes kihasználni a lehetőséget és nekilátni valami finomságnak a friss és ízletes gyümölcsből. Ezek az aprócska piték pedig nem csak finomak, de igazán tetszetősek is!

Cseresznyés pite

Hozzávalók:

  • 30 dkg kimagozott meggy
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 ½ teáskanál kukoricakeményítő
  • ¼ teáskanál mandulakivonat
  • 1 evőkanál citromlé
  • Fagyasztott levelestészta
  • 1 tojás
  • Cukor

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a meggyet, a cukrot, a kukoricakeményítőt ls a mandulakivonatot egy lábasban, majd alacsony hőfokon 5-10 percig melegítsük, közben kevergessük.
  2. Ezután vegyük le a tűzről és keverjük bele a citromlét.
  3. Nyújtsuk ki a tésztát, és szaggassunk belőle „köröket”.
  4. Minden kiszaggatott tésztába tegyünk egy adag meggyet, majd a videón látható módon hajtsuk össze, kenjük meg tojással és szórjuk meg cukorral őket.
  5. Süssük a pitéket 10-12 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
  6. Tálalás előtt hagyjuk őket lehűlni.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés