Hirdetés

Vaníliás-kakaós keksz

Ez a vidám küllemű vaníliás-kakaós keksz amellett, hogy kifejezetten látványos, két igen népszerű ízt ötvöz, amivel egyaránt lehet a kisebbek és nagyobbak kedvence is.

Csokis keksz

Hozzávalók (kb. 30 kekszhez)

A vaníliás tésztához

  • ½ csésze (113 g) vaj
  • ½ csésze (100 g) porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál (5 g) vaníliakivonat
  • 1 és ¼ csésze (160 g) finomliszt
  • ¼ teáskanál (1 g) só

A csokis tésztához:

  • ½ csésze (113 g) vaj
  • ½ csésze (100 g) porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 és ¼ csésze (160 g) finomliszt
  • ¼ csésze (30 g) cukrozatlan kakaópor
  • ¼ teáskanál (1 g) só

Elkészítés:

  1. Először készítsük el a vaníliás tésztát. Ehhez egy nagy tálban keverjük össze a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, a vaníliakivonatot, és miután összekevertük, a lisztet és a sót is. Csomagoljuk celofánba, és formázzunk belőle téglalap formát.
  2. A fentihez hasonlóan készítsük el a csokis tésztát is.
  3. Mindkét tésztát tegyük fagyasztóba 1-2 órára.
  4. Nyújtsuk ki mindkét tésztát kb. 23×30 centiméteresre egy sütőpapíron.
  5. Helyezzük a csokis tésztát a vaníliás tetejére, és csavarjuk fel őket együtt, majd tegyük így a „vegyes” tésztát a hűtőbe egy órára.
  6. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk két tepsit sütőpapírral.
  7. Vágjuk a tésztát 6 mm-es szeletekre, ezeket helyezzük a tepsikre.
  8. Süssük a kekszeket 12-15 percig, tálalás előtt hagyjuk őket hűlni 5 percig.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés