Hirdetés

Csokis-tojáslikőrös répatorta

Nem csak húsvétkor lehet répatortát enni, hanem lényegében bármikor érdemes lehet kipróbálni ezt a sokoldalúan elkészíthető és remek desszertet. Aki még nem evett hasonlót, nem kell attól tartania, hogy a répa íze nagyon érezhető a tortában, hiszen elsősorban azért kerül a sütibe, hogy az elnyerje az utánozhatatlanul puha és kellemes állagát. Ez a répatorta ráadásul akár az ünnepi alkalmakra is tökéletes lehet, hiszen nagyon különleges.

Tojáslikőrös répatorta

Hozzávalók: 22 cm-es formához

A tésztához:

  • 250 g puha vaj
  • 200 g kristálycukor
  • 4 tojás
  • 300 g nyers reszelt sárgarépa
  • 50 g durvára vágott sótlan pisztácia + a díszítéshez
  • 50 g mazsola
  • 200 g finomliszt
  • 50 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 csapott tk szódabikarbóna
  • 2 púpozott tk sütőpor
  • 1/2 tk só
  • 1 tk őrölt fahéj

 A krémhez:

  • 100 g puha vaj
  • 100g porcukor
  • 400 g mascarpone
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 100 ml tojáslikőr a tészta meglocsolásához

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés