Menü Bezárás

Csokis-mogyoróvajas lávasüti

A csokoládé és mogyoróvaj együtt egy egészen nagyszerű és klasszikus párosítás, ez a sütemény ugyanakkor meglehetősen újszerűen ötvözi ezt a két népszerű alapanyagot.

Csokis lávatorta

Hozzávalók:

  • 8 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 23 dkg csokoládé
  • ½ csésze mogyoróvaj
  • ⅓ csésze cukor
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Vajazzuk ki a 4 ramekint, majd szórjuk meg kakaóporral őket.
  2. A csokit és vajat tegyük egy mikrózható tálba, 15 másodpercenként keverve melegítsük, amíg a csoki és vaj elolvad.
  3. Ez közepes tálban keverjük össze a tojásokat, cukrot és a vaníliakivonatot, majd öntsük ebbe a csokis masszát.
  4. A videón látható módon töltsük meg a 4 ramekint.
  5. 10-12 percig süssük a süteményt.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek