Hirdetés

Citromos-ricottás palacsinta áfonyaszósszal

A citrom és áfonya együttesen csodálatosan friss ízélményt nyújt, ráadásul mindezt a puha és édes palacsintatészta nagyszerűen kiegészíti. Ezzel az alábbi palacsinta az egyik legizgalmasabb reggeliötlet lehet, különösen a nyári hónapokban, amikor igazán jól esnek a friss, citrusos és gyümölcsös ízek.

Citromos ricottás palacsinta

Hozzávalók (6 palacsintához):

  • 1 csésze ricotta sajt
  • 2 tojássárgája
  • ¾ csésze tej
  • ½ teáskanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál reszelt citromhéj
  • 1 csésze liszt
  • 1½ teáskanál sütőpor

Az áfonyás szószhoz:

  • 2 csésze áfonya
  • ½ csésze cukor
  • ½ csésze víz
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés a videón látható módon.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés