Menü Bezárás

Mogyoróvajas-banános zabmuffinok

A muffinoknak számtalan változata létezik, sőt, szinte végtelen lehetőségeket rejt magában ez a népszerű édesség. Az alábbi recept főként azoknak kedvez, akik a hagyományos változatoknál „egészségtudatosabban” készítenék a világszerte ismert csemegét.

Muffinok

Hozzávalók:

A muffinokhoz:

  • 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csésze zabpehely
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet só
  • 2 közepes méretű banán
  • ½ csésze mogyoróvaj
  • ¼ csésze méz
  • ½ csésze natúr görög joghurt
  • ¼ csésze mandulatej
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

A tetejére:

  • 3 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 evőkanál méz
  • ¼ csésze mandulatej
  • Földimogyoró darabok

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, zabpelyhez, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat és sót.
  3. Egy másik tálban törjük össze a banánokat, adjuk hozzá a mézet, a mogyoróvajat, a joghurtot, a mandulatejet, a tojást és a vaníliakivonatot.
  4. Keverjük össze a két tál tartalmát.
  5. Töltsük a muffinokat a formákba.
  6. Süssük a sütiket 15 percig.
  7. A muffinok tetejére a krém elkészítéséhez keverjük össze a mogyoróvajat, a mézet és a mandulatejet.
  8. Az elkészült muffinokra tegyünk a krémből, majd szórjuk meg őket földimogyoró darabokkal.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek